Brotschningsmaskiner

I över två decennier har STENHØJ Hydraulik med stolthet levererat skräddarsydda brotschningsmaskiner till ansedda leverantörer över hela världen. Vi är välkända inom fordonsindustrin och specialiserar oss på att designa högpresterande elektromekaniska brotschningsmaskiner för interna tandningar, anpassade för högserietillverkning. Förutom konventionell brotschning är vi också framstående inom lösningar för hård återbrotschning och erbjuder ett heltäckande program för olika operativa behov.

Våra brotschningprogram inkluderar två framstående vertikala brotschningsmaskiner – den kostnadseffektiva Box-modellen med ett fast bord och den högeffektiva Table-Up-modellen. Båda modellerna är skickligt konstruerade med en hel svets, vilket säkerställer maskinstabilitet och styvhet även i de mest krävande industriella miljöerna.

Varje STENHØJ-brotschningsmaskin hämtar sin styrka och mångsidighet från vår standardiserade modulära designfilosofi. Detta gör det möjligt för oss att optimera och skräddarsy varje maskin för att möta våra kunders specifika behov samtidigt som vi utrustar dem med komponenter av hög kvalitet från erkända världsomspännande leverantörer.

Brotschningsmaskiner

Lösningar för mjuk brotschning

Vårt sortiment av maskiner för mjuk brotschning är skickliga på att arbeta med brotschningolja eller vattenlösliga kylmedel och säkerställa en jämn prestanda. STENHØJ BOX-modellen är vårt mest populära val, känd för sin kompakta design och möjligheten till utbyte av delar utanför maskinen. Den har broachlängder från 650 till 1 600 mm, skärkrafter som sträcker sig från 60 till 160 kN och brotschninghastigheter från 3 till 12 m/min. Vår Table-Up-modell är en robust maskin som styrs från golvet och möjliggör utbyte av delar inom maskinen. Table-Up-modellen har broachlängder från 800 till 3 500 mm, skärkrafter som sträcker sig från 100 till 600 kN och brotschninghastigheter från 3 till 30 m/min. Konstruktionen av båda modellerna möjliggör flexibel fabriksinstallation och sömlös integration i befintliga produktionslinjer.

Brotschningsmaskiner

Hård brotschning med precision

STENHØJ har utvecklat en unik UNIVERSAL-dubbelbrotschningsmaskin för mjuk- och återbrotschning av interna tandningar. Denna vertikala brotschningsmaskin är en högt konkurrenskraftig och kompakt modell, vilket gör den till vårt mest populära val. Med sina unika egenskaper, inklusive en längdintervall för broachar från 650 till 1 600 mm, skärkrafter som sträcker sig från 50 till 160 kN och brotschninghastigheter från 3 till 60 m/min, levererar den enastående prestanda, precision och ytkvalitet. Denna vertikala brotschningsmaskin är perfekt för industrier som kräver hög noggrannhet och kvalitet, såsom gearhärdningsprocessen.

Brotschningsmaskiner

Hållbar torr brotschning

För att möta den ökande efterfrågan på marknaden av högvolym- och högprecisionskomponenter för interna tandningar har STENHØJ utvecklat en lösning som är både effektiv och kostnadseffektiv för hållbar brotschning. Genom att införa innovativ torrbrotschningteknik som eliminerar behovet av kylmedel, levererar STENHØJ:s torra brotschningsmaskin höghastighetsbrotschning med exceptionell precision och imponerande prestandastabilitet. För att säkerställa lång livslängd är den torra brotschningsmaskinen särskilt utformad och konstruerad, medan en vakuum-sugningsenhet används för att effektivt avlägsna spånorna från maskinen.

Brotschningsmaskiner

Avancerad automation

STENHØJ’s brotschningsmaskiner är utformade med toppklassig automationsförmåga. Vi erbjuder allt från kompletta last- och lossningssystem till sömlös integration av våra brotschningsmaskiner i befintliga produktionsceller. Extra buffertar, hanteringssystem eller maskinintegration kan levereras direkt av STENHØJ eller i samarbete med dina föredragna leverantörer. Box-modellen möjliggör lastning och lossning framifrån med olika pick & place-enheter och robotar under returslaget, vilket säkerställer flexibilitet och snabba cykeltider. Table-Up-modellen är mycket flexibel för automation och tillåter frontautomation med säkerhetsstängsel eller bakre integration med robotar, vilket eliminerar behovet av stängsel och optimerar tillgänglighet och utnyttjande av utrymme.

Innovativ design och robust prestanda

Varje STENHØJ-brotschningsmaskin är utrustad med en avancerad elektromekanisk SERVO-drift, vilket placerar oss i framkant av brotschningteknologin. Denna funktion säkerställer enastående stabilitet, precision, hållbarhet och energieffektivitet, vilket gör våra maskiner kända över hela världen. Våra maskiner har också långlivade planetspindlar med rullager som ger enastående stabilitet och fungerar med minimalt ljud. Användningen av två spindlar optimerar belastningsfördelningen och förbättrar ytterligare maskinens totala effektivitet.

Inkluderingen av ett snabbbyte-system möjliggör ergonomiskt och snabbt utbyte av skaft och ändstycken, vilket resulterar i snabba omställningar mellan broachar med olika diametrar. En intelligent "Teach-In"-funktion möjliggör sömlösa justeringar av program och snabb verktygsbyte för nya arbetsstycken. Denna funktion, som drivs av en elektromekanisk retriever, automatiserar justeringen av broachlängder och säkerställer spel-fri guidning på brotschändstycket under brotschningprocessen.

Kontakta STENHØJ Hydraulik idag

På STENHØJ Hydraulik är vi stolta över att leverera innovativa ingenjörslösningar och anpassade konfigurationer för verkstads- och produktionspressar samt brotschning- och bockningsmaskiner.

Vårt team av specialister är ivriga att ge dig mer information om våra vertikala brotschningsmaskiner och hjälpa till att identifiera den bästa lösningen för dina industriella krav. Vår hängivenhet till utmärkt ingenjörskonst, anpassade lösningar och att överträffa kundförväntningar har positionerat oss som en viktig aktör inom den internationella brotschningindustrin och säkerställer 100% kundnöjdhet. Kontakta STENHØJ Hydraulik idag och upplev framtidens brotschningteknik.